måndag 13 augusti 2012

Rasande tempo och benen vägrar

Kroppen har skrikit länge, att min kropp är trött, vill VILA och att jag vill ha det lugnt och skönt.

Men det finns stunder när man tror sig få lugn och ro för att ge kroppen vila, för att återhämta sig, men så händer det saker i ens närvaro och vips så är man i full gång och tempo rasar på i högsta hastigheten....

Igår skrek mina ben, INTE ETT STEG du tar idag!!!
Igår skrek kroppen, INTE en rörelse du tar idag!!!!

Men jag måste upp och snyta mig, fortfarande snorig likt bihåleinflammation....
Behöver gå på toa, maten behöver lagas, nödvändigt ont, men ack så viktigt.

Varje steg jag tog, varje stund jag stod stilla, fick min puls att öka, min andning ökade också, för att jag hade så ont att jag mådde illa, tappade nästan andan av smärtan.

Gråten fanns i ögonvrån och i halsen!! Fy Fan vad ont jag hade igår! Jag ville inte gå upp, ville inte ens röra mig, kände mig döds sjuk, men jag tvingade mig att röra mig.... Ibland bara måste det gå, för att hjälpa andra i nöd!

Så med lite hjälp och lite avlastning, så blev det lite bättre, sedan tog jag så klart piller för att bli av med lite smärta.

Smärtan i benen... Ja det var som glödande kol under fotsulorna, det fullkomligt brann under fötterna, brännande och smärtande känslan gick upp längs benpiporna, längs med musklerna, längs med senorna, jag kände varje muskelfäste igår och jag kände mig ynklig och var väldigt klar över, att om jag inte tog det lugnt nu, så skulle mina ben bli värre och så kan jag inte gå alls.

När smärtan är så hög, att man blir anfådd, svetten träder fram i pannan, då är smärtan jobbig!!!

Jag stod och försökte tänka på annat, trots den höga smärtan. Jag var tvungen att stå just då och då är det väldigt viktigt att fokusera sig på annat..... fast det är väldigt svårt att fokusera sig på annat, när kroppen skriker, smärtan är hög, andningen ökar, hjärtat slår hårdare likt en hammare och jag upplevde att hjärtat slog i orytm men så var det nog inte.

Jag som mådde väldigt bra innan detta hände, jag som kände att jag var på rätt spår och nu var jag tillbaka i det sämre skicket, just nu.

Av allt så är jag så vansinnigt trött nu, helt slut!!!
Det kommer en tid för vila också, där jag kan få hämta kraft och vila mig!!!

Jag vilade idag, sov en stund idag, vilade mina stackars ben o fötter!!! Ett steg tillbaka i rätt riktning!!!
Att ta det lugnt, att vila och lyssna på vad kroppen säger!!! DEt skall jag göra när jag kan göra detta och där emellan så får jag göra det jag behövs för att göra, när nöden så kallar det.

Det kommer att komma en tid då jag får ta igen mig och få måla igen, som jag så gärna vill. Allt har sin tid och så skall det vara :)

Så här känns mina fötter just nu, som kol och aska.

Hela kroppen känns så lätt triggad av allt, har nu suttit för länge vid datorn och nu så ger sig både
det ena och andra i min kropp.
Dags att röra på sig lite!

Lyssna på din kropp, Gör allt i lagom dos och lagom takt,
gör inte som jag, det får Ni annars bitter ångra,
för det finns ingen människa på jorden som vill ha så här ont,
och att den slår till med kraft när den vill, utan
att jag har något att säga till om,
det är bara att rätta sig i ledet och lyda!




Glitter Graphics

2 kommentarer:

  1. Fy så jobbigt!
    Ta hand om dig, vännen.
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  2. Hoppas det känns lite bättre nu. Jag har börjat få "höstont" i fötter och ben nu, så där riktigt, riktigt jävligt ont som det gör på hösten och vintern.... Det gör ont på sommaren med men det är allt värre på höst och vinter. Önskar dig en fin tisdag! Kramisar! ♥

    SvaraRadera